Uganda Cumhuriyeti Büyükelçisi Johnson Agora Olwa, Sinop’ta Fethullah grubu olarak bilinen Sinop İş Adamları Derneği’nin(SİSAD) konuğu olarak Sinop’a geldi.
Büyükelçi Johnson Agora Olwa ve eşi, SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak’la beraber Sinop’un CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül’ü makamında ziyaret etti.Büyükelçi Olwa, ziyarette, “Uganda ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin kurulması için buradayım. Uganda’nın Türkiye ile kardeş ülke olması için çalışıyorum. Sinop’a SİSAD Başkanı Hikmet Albayrak’ın davetlisi olarak ve ticaret alanında ilişkileri güçlendirmek için geldim” dedi.
Ergül ise Büyükelçinin kendisini ziyaret etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Olwa’ya Sinop’a özgü kotra hediye etti.
O kotra o abiye biraz küçük kalmış sanki, sanki eline aldığında yok olacak gibi..
olwa ya o hediye olmadı ya rezil olduk… :D :D