Sinop Valisi Köksal Şakalar Sinop’ta “ Sigaradan iki yüz kat daha zehirli” diyerek,Nargile satışı yapan 13 iş yerinin bu hizmetini yasaklattırdı.
Vali Şakalar,birkaç yıldır serbest bir şekilde içimi yapılan Nargile için yetkililerden bilgi istedi.Ve nargile satışı yapan iş yerlerinin ruhsatsız çalıştırıldığını öğrendi.Bunun üzerine 13 iş yerinde nargile içimine yasak getirtildi.
Nargile tiryakileri ise getirilen yasağa tepki göstererek ;“ Sinop’ta kaç yıldır bu iş sürdürülüyordu.Bu zaman kadar yasak getirilmedi de şimdi bu yasak nereden çıktı? Vali bey 4.murat gibi bir tavır sergiliyor.Sonra Sigara da zehirli,Alkol de ama buna rağmen her yerde satışı yapılıyor.Çocuk değil ya bunu içenler zehirli olup olmadığını bile bile içiyorlar,içiyoruz.Bu bizim sorunumuz. Vali beyden ricamız keyfimize dokunmasın “dediler.