5-8 Ağustos tarihleri arasında Sinop’ta düzenlenen “ Kuzey fest “adlı festival sonrası ortaya çıkan Tabloya göre festival sonrası Sinop’ta Covid-19 vakasında büyük artış var.Sağlık bakanı Fahrettin koca tarafından bizzat açıklanan tabloya bakıldığında bu açıkça görebiliyor. Öte yandan Sinop devlet hastanesi PCR servisinde en çok genç nüfusun sonuçlarının pozitif çıktığı ve evlerinde izolasyon altına alındıkları da edinilen bilgiler arasında.
Halksesi.com “ Festival yapılmasın eğer vaka sayısında artış olursa bunun vebali festivale izin veren Sinop Valisinin olacaktır “diye konuyu gündeme taşımış ve haber yapmıştı.Festivalin yapılması için çağrı da bulunanlardan biri de Sinop Esnaf ve sanatkarlar odası başkanı Haydar Gündoğdu idi.Sinoplular şimdi Festivalin yapılmasına izin veren Başta Vali Erol Karaömeroğlu olmak üzere;Haydar Gündoğdu ve etkinliğe olumlu yaklaşan diğer kişilere de olan tepkilerini dile getiriyorlar.
Sağlık bakanı Fahrettin Koca dün açıkladığı ve “ Bu 10 şehirden birindeyseniz! “ başlığı ile sosyal medya hesabından yayımladığı vaka tablosunda aralarında Sinop’un da olduğu 10 ili açıklamış ve “ Bu 10 ilimizden birindeyseniz geçen haftaya göre daha az güvendesiniz “demişti.
Festivale Türkiye’nin dört bir yanından binlerce genç gelmiş fakat maskesiz olarak katılım sağlamışlardı.